Novak je takva živa enciklopedija pored toga što je za života ušao u ne samo tenisku već i patriotsku legendu da će se izučavati i za 1000 godina šta je sve i kako uradio na planu svog uma, duha i tela.

Fascinantno je sa druge strane kako utiče na ne samo nas u Srbiji već i na ljude širom sveta, a još fascinantnije je što ga deo našeg naroda sada pljuje i popuje kako je i šta trebao.

Mogao je da ne ode uopšte na OI i da se maksimalno sprema za US Open, ali je otišao.

Mogao je da igra samo singl, ali je igrao i miks dubl. Zašto? Pa zbog Srbije i potencijalne 2 medalje.

Odigrao je čini mi se 9 mečeva za 7 dana na ekstremnoj vrućini i sada da ne nabrajam dalje sve otežavajuće i olakšavajuće faktore, jasno je kao dan da je čovek dao sve i istrošio svaki atom snage i zaradio pritom nekoliko povreda.

Ovo ne pišem da njega podižem ili hvalim. Novak je još pre nekoliko godina zaradio moje večno poštovanje, zahvalnost i ljubav, kao i većine Srbije.

Ovo pišem iz razloga da učite od Novaka i krenete po to šta želite, čak iako je ekstremno teško, čak iako vas osporavaju ili će vam nalaziti svakojake mane na tom putu, čak iako će dosta ljudi iz bliže ili dalje okoline biti general posle svake bitke itd, itd, itd.

Ono šta vi mislite o sebi je jedino važno. Vrlo je verovatno da nikada nećete biti u prilici da osećate sve šta prolazi on od strane celog sveta, a naročito od Srbije pa zašto onda ne bi vi pokušali to šta želite i da konačno uradite? On će po njegovom oprobanom receptu sve ovo transformisati u novu pokretačku energiju i kao feniks se podići iz pepela.

Za to ste sposobni i vi ali da bi to mogli morate nešto i da probate pa čak i da pogrešite.Mi imamo tu čast i privilegiju da je on naš savremenik i da u mnogim aspektima života može biti naš uzor nasuprot “pojavama” koje se forsiraju od strane medija i društvenih mreža.

Koga birate za uzor je vaš izbor koji će uticati i na ljude oko vas, pa se zapitajte kome dajete prostor u svom umu, duhu i telu jer šta god da neko proizvodi u vama to ćete širiti dalje.

Novak Djokovic hvala na svemu.

😀
❤
🙏

Idemooo dalje. 💪

#novakdjokovic #olimpijada #tenis #zahvalnost #postovanje #ljubav

Categories:

Nema komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.