Prvo i osnovno je da ljubav prema sebi nije egoizam ili narcizam. Ovde nema reči o preterivanju u samoživosti i veličanju sebe uvek i svuda bez osvrta na druge ljude.Naravno, ne treba otići ni u drugi ekstrem poput altruizma gde će vam totalna pažnjabiti usmerena na druge i njihove potrebe pritom zapostavljajući sebe. Sredina je najpoželjnija.

✳️Par brzih pitanje za vas o kojima želim da razmislite:

▪️Da li se ponašate prema sebi kao prema osobi koju istinski i bezrezervno volite?

▪Da li sebi kažete nešto lepo ili često mrmljate sebi u bradu ne baš tako lepe stvari o sebi?

▪️Da li podržavate sebe posle neuspeha ili još više krećeteda kritikujete sebe?

▪️Da li odvajate vreme za sebe, za svoj um, duh i telo iliste u konstantnoj žurbi pa samo obavite fiziološke funkcije, radite šta imate i tako iznova i iznova?

✳️ Važan korak je prihvatanje sebe i svojih nesavršenosti, udela u nekim greškama iz prošlosti, ma koliko da su one teške. Pogledajte se u ogledalo i recite sebi, volim te takvog kakav si SADA, ne kada budete ovo ili ono. Sve lepo i ružno je tvoje ali znaj da možeš BOLJE.

✳️ Onda kažite sebi, ok, hvala na svemu do sada pa šta god da je bilo, opraštam sebi i drugima, a danas je novi dan, novi i bolji ja.

✳️ Vaša predstava o sebi se emituje i na ljude i prilike oko vas. Iako vam možda niko ne kaže, vidi se i oseća se.

✳️ Uvek sve što tražite od drugih, dajte prvo sami sebi. Vrednujte sebe, ispišite svoje uspehe i lične vredosti na parčetu papira i s vremena na vreme ga pročitajte naglas uz osećaj zahvalnosti. DA TO SI TI! SVAKA ČAST! Kažite to sami sebi, zagrlite sebe, počastite sebe, ohrabrite sebe, volite sebe.

✳️ Kada imate zdravu ljubav prema sebi onda ste u miru, a iz takvog mira možete voleti druge baš onako kako treba i onda je njihova ljubav tu da pojača vašu, a ne da dopuni nedostatak što je ključ u opstanku odnosa između osoba.

✳️Pitajte sebe šta želite i krenite ka tome, i da, ok je da kažete ne nekim ljudima i aktivnostima jer VOLITE SEBE.

🍀Ukoliko imate neko pitanje slobodno mi se javite porukom. ❤️

#ljubav#voleti#licnirast#licnirazvoj#viktorjeremic#inspiracija#motivacija#edukacija#realizacija

Categories:

Nema komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *