Svesnost smanjuje iznenađenje. Hm, kako to?

Hajde da krenem od banalne stvari kao što je šetnja ulicom. Meni se desilo, a sigurno i vama, da šetate i stigne vam poruka. Nastavite da šetate i pritom gledate u telefon i već sledeće sekunde samo što se ne sudarite sa nekom osobom koja vam ide u susret? Realna situacija, zar ne?

E pa tako je i u našim glavama, mislimo o nekoj situaciji koja je totalno nebitna i zauzimamo prostor mislima koje su nam potrebne, kao što su npr. podržavajuće misli u vezi nas samih i da, ovde ne mislim o vrtešci jedne te iste pozitivne mantre u smislu “samo pozitivno, pozitivno” – jer nije to suština. Suština je da prvo budemo svesni sebe. Osećam se tužno, svestan sam toga i dozvoljavam da se osećam tužno, ili srećno, uspešno, usamljeno itd i sve tako dok smo svesni tih osećaja, hajde da budemo svesni gde smo i šta smo. Pešak, vozač, učesnik na sastanku, kako god.

Misao i emocija su neraskidive, samim tim ne možete biti kompletno prisutni na sastanku na kome prezentujete strategiju poslovanja i biti tužni što niste u istom gradu sa voljenom osobom. Delite energiju i pažnju, ima vremena za sve, i za sastanak i za dragu osobu. Ključ je u svesnosti – ok, na konferenciji sam i tu sam 100% i jedan od načina da imate apsolutni fokus jeste da budete svesni SVEGA.

Počnite od svog disanja, dodirnite zatim sto za kojim sedite, osetite miris osveživača u toj prostoriji. Budite vizuelno tu, gledajte u te grafikone i slušajte sve zvukove, klimu, vibraciju telefona, rad kompijutera, samo budite tu i tada ne morate da brinete za efikasnost jer ste tu, 100% tu. I to se vidi, laserski fokus je neodoljiv i ne može se sakriti. A nakon uspešnog sastanka vaš fokus svesno prelazi na voljenu osobu i samim tim ste već shvatili poentu svesnosti i njene efikasnosti.

Kada ste tu, svim čulima i emocijama prisutni u sadašnjem trenutku, nema iznenađenja ni za vas, ni za druge. Misli ne lutaju, fokusirane su kao i energija tačno na ono što želite. I onda tako korak po korak u svaki sledeći trenutak tog dana. Sa svesnošnoću o sadašnjem trenutku i moći fokusa.

Uživajte i budite mi ispunjeni danas lepom energijom, znate, prenosi se. 🍀

Categories:

Nema komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *